7 FOR ALL MANKIND X ENRICA BORGHI

Houd van denim, bespaar water. Een viering van het wonder van de oceaan en de schoonheid van transformatie: de HW21-etalages van de 7 For All Mankind stores zijn op milieuvriendelijke wijze vormgegeven. De blauwe sculpturen zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen, gevormd en vervaardigd door de Italiaanse kunstenares Enrica Borghi. Dit milieuthema vertegenwoordigt het streven naar duurzaamheid van 7 For All Mankind. De kunstwerken zullen te zien zijn in 7 For All Mankind winkels in Europa en in New York en Los Angeles in de VS.

7 For All Mankind - Enrica Borghi7 For All Mankind - Enrica Borghi

Het concept

Meer dan 8.000 gerecyclede plastic flessen die in de vorm van golven zijn gesneden, zijn in de winkel gebruikt als visual merchandising. Niets werd verspild, want zelfs de bodems van de flessen werden gebruikt om het kunstwerk te maken. De etalages zijn opvallend en indrukwekkend, en passen perfect bij het nieuwe eco-denim van 7 For All Mankind. De kunstenares Enrica Borghi spitste zich toe op recycling en het milieu en hergebruikte blauwe plastic flessen als verwijzing naar de klassieke indigokleur van de 7 For All Mankind jeans. In HW21 verandert 7 For All Mankind zijn populairste stoffen Luxe Performance en Slim Illusion in 'groene' stoffen. De meest verkochte jeans met flexibele pasvorm voor hem, Luxe Performance, is nu duurzaam. Hij is gemaakt van biologisch katoen en geverfd volgens onze milieusparende processen die waterverspilling met 70% verminderen: deze milieuvriendelijke jeans voelt goed, staat goed en doet goed. Ook de meest geliefde, flatteuze jeans “Slim Illusion” voor dames is dit seizoen nog beter. Deze cultklassieker is vervaardigd met 100% gerecyclede stoffen en milieuvriendelijke productiemethoden en maakt nu deel uit van onze duurzame toekomst. “De fles wordt in een spiraal geknipt, waardoor lange stroken ontstaan die vervolgens worden samengevoegd tot een verzameling golven die aan de zee doen denken en die ook in de lucht hangen en fladderen, hetgeen tevens de lichtheid van dit materiaal onderstreept, dat in werkelijkheid uit de vuilnisbak is gehaald” zegt de kunstenares Enrica Borghi.

7 For All Mankind - Enrica Borghi7 For All Mankind - Enrica Borghi

De kunstenares

Enrica Borghi is geboren in Italië en woont en werkt in de heuvels bij het Orta-meer. Ze heeft een diploma van de Brera Academie voor Schone Kunsten (Milaan). Ze is docent, oprichtster en voorzitster van de culturele vereniging Asilo Bianco. Enrica Borghi werkt sinds de jaren '90 met afval en gerecyclede materialen - ze geeft deze een nieuw leven in kunst en schoonheid. Haar talrijke persoonlijke tentoonstellingen omvatten: Castello di Rivoli Museum voor Hedendaagse Kunst, MAMBO (Bologna), MAMAC (Nice), Musée des Beaux-Arts (Bordeaux) en Estorick Collection (Londen).

7 For All Mankind - Enrica Borghi7 For All Mankind - Enrica Borghi

Sustainable For All Mankind Project

Sinds 2019 zet 7 For All Mankind zich in om mooie producten te ontwerpen en produceren met een focus op duurzame materialen en praktijken die onze impact op de planeet verminderen. Het doel is ervoor te zorgen dat in 2023 meer dan 80% van onze producten duurzame eigenschappen hebben. 7 For All Mankind zal zijn doelstellingen bereiken door prioriteit te geven aan biologische en gerecyclede materialen, innovatieve productiemethoden toe te passen, een ethische behandeling van de werknemers te garanderen en zijn interne voetafdruk te verkleinen. 7 For All Mankind is tevens lid van het Better Cotton Initiative (BCI) en eist van strategische leveranciers dat zij hun materialen onderwerpen aan de Higg Facility Environmental Module (FEM) en door een derde partij laten verifiëren of zij zich inzetten voor verantwoorde praktijken. Het eerste duurzame item was de 080 jeans, ontworpen voor de 20ste verjaardag van de collectie van 7 For All Mankind die dit voorjaar werd gelanceerd en opnieuw uitgebrachte jeansstijlen omvat die zijn gemaakt van duurzame materialen. De iconische low-rise bootcut jeans en trouser jeans zijn gemaakt met biologisch katoendenim en gerecycled elastaan, gewassen volgens een milieuvriendelijk proces en afgewerkt met gerecyclede metalen details. Tegen de herfst/winter van 2022 verandert 7 For All Mankind zijn populairste stoffen in 'groene' stoffen. De meest verkochte, flatteuze jeans “Slim Illusion” is gemaakt met 100% gerecyclede stoffen en milieuvriendelijke productiemethoden, waardoor deze cultklassieker nu deel uitmaakt van onze duurzame toekomst. De favoriete jeans bij de heren, van de flexibele stof “Luxe Performance”, is nu ook duurzaam. Hij is gemaakt van biologisch katoen en gewassen volgens ons milieusparende proces dat waterverspilling met 70% vermindert: deze milieuvriendelijke jeans voelt goed, staat goed en doet goed.

7 For All Mankind - Enrica Borghi7 For All Mankind - Enrica Borghi
Wij Accepteren:
 • Paypal
 • Visa
 • Mastercard
 • Maestro
 • Amex
 • Discover
 • Diners Club International
 • IDeal
 • ApplePay
 • GooglePay
Veilige Betaling Mit:
 • Secure payment

LIVE CHAT